Цената на кв.м. в студио за интериорен дизайн INDESIGN

Arch Drawing PlansВсяко студио за интериорен дизайн има свой начин на работа при ценообразуването и искаме да споделим ние как определяме квадратурата когато изготвяме оферти.

Нашия подход е много по-различен и нетрадиционен от общоприетия. Имаме свои критерии, по които оценяваме своята работа и те са изградени на база различната ни бизнес философия. Искаме да обясним как определяме квадратурата за изготвяне на оферти, защото смятаме, че това е много важно.

При интериорния дизайн цената се определя на кв.м. на база архитектурните планове. Но често в тях квадратурата е леко завишена и се включват общи части, стени, колони и др. По този начин общата жилищна площ е по-голяма от чистата площ, която реално се ползва. За да сме коректни към нашите клиенти при изготвяне на оферта за проекитране ние отчитаме само ЧИСТАТА ЖИЛИЩНА ПЛОЩ.

Затова ние държим сами да си вземем размерите. Случва се и да има разминавания между скиците и реалните помещения. След като си вземем сами размерите ги изчертаваме в AutoCAD и така получаваме ЧИСТАТА ЖИЛИЩНА ПЛОЩ, с която дефакто разполага клиента. И тази квадратура използваме при изготвяне на оферта за проектиране.

Смятаме, че това е правилния подход при ценообразуване, защото човек ползва чистата жилищна площ, а и ние мислим и проектираме същата тази площ. Допълнително това ви спестява сумата, която инвестирате в интериорен проект. Какво означава това с конкретен пример: Ако общата ви жилищна площ е 150 кв.м, чистата жилищна площ може да е 120 кв.м.

Идеята ни е, че няма да ви треснем автоматично цена по квадратурата от скицата, а ще дойдем и ще си вземем точни размери, ще видим колко е чистата площ, която ще ползвате и ще знаем каква квадратура имаме да проектираме. Според нас не е правилно да се взема цена за проектиране за квадратура, която клиентът няма как реално да я ползва и е недопустимо.

Искаме да сме открити и честни към своите клиенти и държим да знаете нашия подход при определяне на цената според чистата жилищна площ. Ценообразуването на база само чистата жилищна площ е отличителна черта на студио за интериорен дизайн INDESIGN.


Comments

comments

Google+ Comments

Етикети: , , , ,

Публикувано на 06.11.2009 в 17:55 в категории Съвети от INDESIGN.
Ако харесвате нашите публикации или ги смятате за полезни и интересни, може да се абонирате безплатно по е-mail или с RSS фийд за тях. По този начин винаги ще получавате новите ни публикации и ще бъдете информирани за всичко, което се случва около нас.

2 коментара по “Цената на кв.м. в студио за интериорен дизайн INDESIGN”

 1. Galin Rachev казва:

  Абсолютно точно. Дори и примера се припокрива с моя случай, където жилището ми по нотариален акт е 110 квадрата, а офертата на INDESIGN беше за по-малко от 90. Това като се замисли човек си е много точно спрямо клиентите и в същото време един голям плюс за фирмата още в самото начало на запознанството с клиента.

 2. stefan.rusev казва:

  Привет Галин,

  Благодаря ти за включването.
  Ти си първият, който записва коментар в нашия блог и го оценяваме. Благодаря ти. Твоята оферта е за 83.56 м2 (за да сме точни), общата квадратура 110 м2.

  Приятно ми е да чуя, че оценяваш различния ни подход при ценообразуване. Смятаме, че това е правилния начин поне според нашия начин на мислене и работа.

  Дано повече хора да прочетат тази статия, защото този подход е много различен и е в основата на разбирането ни за откритост от началото до края.

  Още веднъж благодаря за включването с коментар.
  Поздрави и хубав ден

Вашият коментар