Много яки етажерки

Има една мисъл на Айнщайн: „Въображението е по-важно от знанието“. Великият гений на съвремието е открил, че именно въображението движи света напред и е в основана на откривателския дух на човечеството. Всичко започва от идеята, след което тя се визуализира и накрая се открива и начин за нейното реализиране. В началото често тези идеи изглеждат налудничави и по-консервативните хора реагират подигравателно, че те не могата да се осъществят. Но това са хора, които нямата въображение, защото благодарение на него може да се открие и решение за реализацията на всяка луда идея.

Има една друга мисъл на Вазов: „Лудите, лудите – те да са живи!…“ Точно тези лудите с въображението дърпат света напред, като измислят невероятни неща, който подобряват живота ни и го прявят по-приятен и по-красив. Дизайнерите са луди хора, които всекидневно показват и доказват, че за въображението няма граници.

Решихме да направим нова категория в блога: „Въображение без граници“. В нея ще споделяме интересни, различни, странни, страхотни и луди идеи за дизайн, на които сме попаднали. Идеята ни е да ви показваме страхотни дизайнерски проекти, от които всички да се вдъхновяваме. Другата причина е ви покажем какво вършат дизайнерите за да знаете какво да очаквате от тяхната работа. Дизайнерите отделят време и енергия да проектират/измислят неща, които да подобрят нашия живот. Дизайнът е сериозна работа, която изисква много усилия и заслужава НУЖНОТО УВАЖЕНИЕ! Така по този начин искаме да развием сериозно отношение към дизайна като професия.

В първата статия в тази категория ще ви покажем нетрадиционни, но много яки етажерки.

Разтягаща се библиотека
Дизайн: Reinier de Jong

Идеята е страхотна, библиотека, която може да се разтяга. Може да се прибира цялата, но може и само част от нея.

разтягаща се библиотека

разтягаща се библиотека

разтягаща се библиотека

Етажерка от колан
Дизайн: Кaspar Нamacher

Идеята е проста с един колан се получава много ефектна етажерка за книги.

етажерка от колан

етажерка от колан

Рафт – коментар
Дизайн: Lau Design

Идеята е тук е свързана с асоциацията за формата на коментар. Като погледне човек този рафт няма как да не се усмихне, нали :).

рафта - коментар

Библиотека- дева
Дизайн: Xavier Lust

Името на тази малка библиотечка идва от формата на зодиакалния знак „Дева“. Със сигурност не във всеки интериор е приложима, но идеята е интересна и си струва.

библиотека- дева

Светещо нощно шкафче
Дизайн: Sung-Pil Hwang

Нетрадиционно нощто шкафче, което свети и на което може да си оставиш книга, чаша с вода или кафе и да си заредиш телефона.

светещо нощно шкафче

светещ рафт

Ето възможност да научите повече за нас и да разгледате наши интериорни проекти. За нас ще е удоволствие да проектираме вашия дом, офис, заведение, хотел или друго пространство. Ако искате да се свъжете с нас, това са координатите ни за връзка.

Ако ви харесва тази статия може да я споделите във Facebook: Споделяне

Comments

comments

Google+ Comments

Етикети: , , , ,

Публикувано на 28.10.2010 в 9:33 в категории Въображение без граници.
Ако харесвате нашите публикации или ги смятате за полезни и интересни, може да се абонирате безплатно по е-mail или с RSS фийд за тях. По този начин винаги ще получавате новите ни публикации и ще бъдете информирани за всичко, което се случва около нас.

2 коментара по “Много яки етажерки”

  1. Teo казва:

    Интересни идеи :)

  2. stefan.rusev казва:

    На мен най-много ми харесва Разтягащата се библиотек.

Вашият коментар